Datainsamling i ena studieområdet avslutat

https://youtu.be/ZE4Ice7n-8o
Vägning av kalvar i fjol (vårvinter 2020)

Datainsamlingen (GPS-data, data från aktivitetsmätare för betesbeteende, vikt, kondition, längd, bröstomfång och has) är avslutad i Sirges enligt plan. För bägge vintergrupperna i Sirges resp Ståkke som varit med i projektet så försvann kontrollgruppen (dvs kalvar på fritt bete utan stödutfodring) med vinterförhållandena som var vintern 2019/2020. I år har vi därför gjort om försöket i ena studieområdet med nya kalvar utfodrade i hägn, och en kontrollgrupp som varit på fritt bete största delen av försöksperioden 2020/2021, och har dessutom utökat datainsamlingen av fjolingarna (vou(t)njalat) med ytterligare ett år. Det ska bli intressant att följa upp renarna ytterligare ett år!

2 kommentarer

  1. Hej jag skulle gärna vilja ha en rapport om studieresultat för denna studie. Kan man beställa den?

    1. Hej Victoria,

      Tack för din fråga! Samtliga resultat kommer att presenteras vid projektets avslut nästa år. En kortare rapport finns inte i nuläget (datainsamling pågår även denna vinter), men preliminära resultat kommer att publiceras här.

      Hälsningar, Heidi Rautiainen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *