En vecka kvar

Okej hörrni. Nu är det bara en vecka kvar tills jag börjar den omtalade KLINIKROTATIONEN! För er som inte vet vad det är så förklarar jag litegrann: Nu under hösten så har jag läst en klinikförberedande kurs där jag gjort praktiska tentor om klinisk undersökning av hund, nöt och häst. Förutom det har jag tentat av anestesiologi, klinisk kemi, haft en massa övningar om de olika djurslagen osv. Så om en vecka börjar själva praktiken, termin 8 av 11.

Man roterar under ett år år gruppvis mellan olika block. Jag börjar tex nästa måndag med tre veckors reproduktion (tror tex vi kommer få dräktighetsundersöka djur bland annat) då jag enbart håller på med praktiska övningar om det och sedan tentar av den delen. Därefter har jag två veckors grissjukdomar med gårdsbesök osv. Man kommer även vara på ambulans, hästkliniken, smådjurskliniken, idisslarmedicin, slakteri mm. Jag är så nervös men också förväntansfull. Är så sjukt skoltrött nu så hoppas det blir bättre framåt våren.

Så imorgon har jag min sista övning i den här kursen. Utöver det så är det endast föreläsningar kvar tisdag-fredag samt 2 quiz att göra hemifrån. Den praktiska hästtentan klarade jag i torsdags. Så nu är det nära! 😀

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.