17 december

Hallå på er! Nu börjar det äntligen närma sig julen, PÅ RIKTIGT!

I fredags hade jag den praktiska nöt-tentan och jag klarade den. Det var mer som ett inlärningstillfälle så var mest diskussion skulle jag säga. Ändå så skönt att ha det gjort och ännu ett steg närmare klinikrotationen. I lördags så flyttstädade jag och Erik mitt lilla hus i Sunnersta som jag ny flyttat ut från. Det var rätt smidigt och tog ungefär 4 timmar men man blir alltid riktigt sliten ändå efter flyttstädningar. Så nu är nyckeln inlämnad och allt är klart. Hejdå Sunnersta och lilla huset, tack för två fina år!

Igår var det de sista föreläsningarna i anestesiologi så nu är det bara att pluggapluggaplugga inför tentan som är på fredag. Det är en datortenta som kommer bestå av multiple choice-frågor, vilket är både positivt och negativt. Skönt att slippa skriva men också jobbigt då det är lättare att förklara vad man menar när man ska skriva ett svar. Så nu håller jag på att kika på gamla tentor och instuderingsfrågor, hoppas verkligen den här tentan sitter. Vore extra skönt att ta jullov då! Dock känns det som att man kan både ha otur och tur med frågorna, att man gissar och får godkänt eller att man råkar ta fel på några frågor för mycket och får underkänt. ”Det spörs”, som vi säger där jag kommer ifrån 😉 (dvs: det återstår att se, ungefär).

Idag fick jag också reda på att jag klarade omtentan i klinisk kemi som skrevs förra helgen. Såå skönt att ha den avklarad. Jag tyckte att den kändes bra när jag gjorde den men man vet aldrig riktigt med vissa tentor. Så skönt att ligga i fas igen och hoppas verkligen jag fortsätter göra det efter fredagen också 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.