Tentaplugg

Hallå på er! Dagarna går fort och det börjar äntligen närma sig jul (litegrann iallafall). Jag håller på att förbereda mig inför en tenta jag har på torsdag. Den kommer innebära att man ska utföra en klinisk undersökning på hund, kunna beskriva hur en blodprovstagning/injektion går till (inte utföra men kunna beskriva vad man plockar fram osv), operationssalsrutiner, suturera visst antal stygn och kunna svara på frågor om detta, kunna vissa knutar som man kan ligera med samt instrumentkännedom, tex svara på vad olika operationsinstrument heter och vad de används till. Det är såå mycket att plugga in och jag har fortfarande stora problem med att få på mig handskar på rätt sätt inför en operation 😉

Nu på kvällen var jag och Johanna i skolan och tränade på nästan allt det ovanstående. Kändes mycket bättre efter detta när man fått gå igenom allt en gång till och bolla lite tankar angående tentan.

Min kommande vecka kommer se ut såhär:

Måndag: Föreläsningar om reproduktion från 8-12. Därefter palpationsövning häst 13-16. Ska även lämna blod på blodcentralen på sjukhuset kl 18 (första gången så blir spännande att se hur det går till)
Tisdag: Föreläsningar på förmiddagen, ska även till optikern och hämta mina glasögon 11.30. Plugga inför tentan på eftermiddagen.
Onsdag: Föreläsningar om reproduktion på förmiddagen. Sista finslipet inför tentan på eftermiddagen!
Torsdag: TENTA!!!
Fredag: Föreläsningar 8-12 (men funderar på att ta en välbehövlig ledig dag och plugga hemma).

Sedan en ledig pluggfri helg, ÄNTLIGEN!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.