Oj vad tiden rinner iväg!

November, ny kurs och snart ny vecka. Vart tar tiden vägen? Veckan har rusat iväg med tenta i tisdags, pang på med ny kurs på onsdagen. I fredags var vi ”lediga” och många passade på att resa hem till sina familjer. Själv passade jag på att jobba fredagen och lördagen.

Den nya delkursen vi läser handlar om parasiter. Den verkar väldigt bra och intressant, men bilderna på alla maskar i olika former är inte fullt så mysiga. På den här kursen har vi förutom den vanliga litteraturen fått länkar till massor av filmer och blev tipsade om en app där en av våra föreläsare skapat ett quiz som vi kan spela mot varandra och träna. Jag gillar verkligen när det finns många olika alternativ för att plugga. Att bara sitta och läsa i en bok orkar i alla fall inte mitt huvud allt för länge. Då slutar det vara med att jag kommer på mig själv med att sitta och läsa samma stycke om och om igen.

Det finns så många bra sidor på nätet och filmer på youtube jag önskar fanns när jag gick i gymnasiet. Jag hade kunnat förstå saker så mycket bättre! I ettan på veterinärprogrammet hade jag jättemycket nytta av Magnus Ehingers sida (biologi och kemi) och på youtube finns jättebra kanaler som exempelvis Crash course och Khan acedemy.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.