Abel Tasman i regn och solsken

För några dagar sedan var vi på norra sydön, vid Nelson Lakes och Abel Tasman National Park. Efter några dagar fyllda av mestadels körning längs med västkusten bodde vi på en fantastisk camping för bara NZ$5 per natt (30 kr). Campingen låg på gränsen till nationalparken, med havet som granne. Vi bodde där i två nätter för att vi tyckte så mycket om det faktiskt. Där fanns husbilar av alla möjliga varianter; slott byggda på lastbilsflak, helt svarta lastbilar med (vad som verkar vara) fantastiska interiörer. Bakpå husen var affischer och texter ditmålade med information om och propaganda för cirkusen i Nelson. Jag tror att vi bodde sida vid sida med dess medverkande.

Här var det min kväll att laga middag, som sedan åts på stranden bakom bilen.

Ena dagen är vädret strålande; inte ett moln på himlen, solen gassar och ozonhålet ovanför NZ blir bekräftat. Dagen vi spenderade i Abel Tasman National Park var en sådan dag. Vi badade i det klarblå vattnet, vandrade under lövverk och åt lunch på en klippa medan tidvattnet drog sig tillbaka.

Andra dagar är vädret lite mindre förlåtande. De senaste två dagarna har det varit storm. Vi campade på en vacker camping precis vid havet och såg fram emot en fyratimmarshajk till en fyr kommande morgon. Men under natten drog mörka moln in. Det vräkte ner hela natten, hela morgonen och i följande två dagar. Det är himla mysigt att sova i en bil med regnet smattrandes på taket, men allt regn gör också vägarna mer instabila, hajkingspår lerigare och oss blötare. Det har varit flera sådana dagar och det kan ibland vara svårt att veta hur vi ska spendera dem, eftersom friluftsliv och de aktiviteter vi vill göra är rätt väderbaserade. Vi har valt att köra längre de dagarna, sett saker skyddade av lövverk eller tak, varit i lite mindre städer eller bara tagit det lite lugnare. Charmen med att bo i en bil är i alla fall att våra grejer hålls torra. Och att dricka te, läsa en bok och titta ut över ett stormigt hav är helt okej det med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *