Roadtrip på sydön med Vincent the Van

Vi är nu inne på vår femte dag på roadtrippen som tar oss genom stora delar av nyazeeland sydö. Vi började i Christchurch på östkusten i fredags där vi hyrde en Toyota från ’98 med inbyggd säng och gasolkök. Det är bara jag som har internationellt körkort, så jag bränner på! Har lärt känna bilen bra, vägarna och vänstertrafiken fint vid det här laget. Har är Vincent VAN Gogh:

Vi körde söderut mot Queenstown och Fjordland som mål de första tre dagarna, men ändrade igår riktning efter att ha insett hur mycket regn som väntades. Vi kom till Wanaka, men igår började vi istället köra norröver och längs med västkusten mot varmare breddgrader. Att köra bil är kul, att sova i bilen är så mysigt och hela resan är precis det jag vill göra just nu. Så lycklig här.

Idag såg vi delfiner!! Små och sällsynta enar som dök precis vid stranden! Vi badade inte med dem eftersom det varit riktigt kallt och regnigt idag, men såg dem från stranden. Magiskt. Ikväll har vi duschat för första gången sen i fredags också. Även det magiskt. Det är de små sakerna va.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *