MTB del 1 – Pinnacles

Förra veckan samt kommande vecka har jag två veckor utan föreläsningar eller inlämningar, kallat ett ”mid term break”. Detta betyder också att hälften av terminen snart gått, vilket känns helt overkligt!

Första delen av lovet spenderade jag tillsammans med 22 andra personer på halvön Coromandel på östra nordön. I början av terminen gick jag som nämnt i ett tidigare inlägg med i vandringsklubben på skolan, och terminens första resa bar iväg dit. Vi åkte bil i två timmar, för att sedan ge oss ut och vandra Kauaeranga Kauri Trail, vilket är en vandringsled som tar en hela vägen upp till Pinnacles, en topp med fantastisk utsikt. Vi var borta två dagar, varav den första erbjöd fantastiska vyer, mycket vandring uppför och strålande väder. Jag har varit scout hela min uppväxt, men det har blivit mindre av hajker, vandring och övernattningar de senaste åren tyvärr. Därför var den här vandringen efterlängtad och fantastiskt.

På eftermiddagen kom vi till stugan där vi skulle sova. Jag hade förväntat mig något väldigt provisoriskt och hade varit tacksam för det efter dagens ansträngningar, men boendet var fantastiskt; En stuga mitt i skogen, omgiven av träd och berg, byggd för tjugo år sedan just för förbipasserande som vi. För en som drömmer om att bo litet och mitt bland natur var det här stället väldigt drömmigt. Lagom till solnedgång gick vi den sista vandringsbiten på ca en timme upp till toppen av Pinnacles och njöt av utsikten. Väl tillbaka i stugan lagade vi mat, spelade spel, tog en promenad ut i mörkret för att titta på stjärnor och kröp sedan till kojs i våra sovsäckar.

Morgonen efter lagade vi frukost, packade ihop och begav oss tillbaka igen, neråt. Vi tog en annan väg som var längre, men också gav andra vyer. Dock, på grund av regn veckan innan var det här spåret väldigt lerigt, och ganska utmanande. Jag är förvånad att ingen halkade mer än vi gjorde! Vi lämnade Coromandel på eftermiddagen, då lerigare, med nyfunna vänner och ömma vader. Två superbra dagar, och ja – NZ är vackert.

Kauaeranga Kauri Trail, på väg till The Pinnacles

En välförtjänt paus med snacks
”The Hut”
Början av sista vandringen upp till toppen av Pinnacles
Utsikt på vägen upp

Nöjda tjejer på toppen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *