Piha & Hobbiton

Här kommer ett liten inlägg om hur vackert Nya Zeeland är!

Helgen som var var en händelserik en! En av mina vänner här har precis köpt en bil, så vi fyllde den med folk, utrustning och snacks för sin jungfrufärd till Piha! Det är en MYCKET vacker plats på nordöns västkust där vi campade och hajkade i två dagar. Där finns enormt vackra stränder, klippor, väderbitna leder, vattenfall och mycket tät skog. Det är ett väldigt populärt turistmål för många nyzeeländare, men framförallt på sommaren, vilket gjorde att vi inte behövde dela stränderna och klipporna med mängder av folk. Vi kom dit fredag kväll, satte upp vårt tält och spanade in en helt ok solnedgång. Käkade fish’n’chips på en lokal krog där alla stod upp kl 19 för att minnas de från platsen som dött i krigen under 1900-talet. Vi spelade lite dart, kollade rugby på storbildsskärm och kröp sedan till kojs. Som gammal scout ÄLSKAR jag att tälta, och trots att det är vinter var det inte alltför kallt under natten. Det kan dock bero på att vi klämde in fyra pers i ett tremannatält. Den femte sov i bakluckan på bilen, vilket nog var ett bra beslut med tanke på att ingen av oss i tältet kunde vända på sig under natten. Men mysigt var det! Vi steg upp vid 6:30, lagom till soluppgång. Alla fem klättrade upp på ”lejonstenen” mitt emellan stränderna, och spanade in surfare ute på de stora vågorna. Oerhört bra start på dagen.

Vi käkade sedan lite medhavd frukost vid tältet, drack cappuccino på ett litet fik (Nya Zeeland är kända för sitt goda kaffe, och DAMN va det satt bra den morgonen) och utforskade Piha resten av dagen. Nedan är några väl utvalda bilder.

På söndagen hade en annan vän hyrt en minibuss och tillsammans med sju andra roadtrippade vi till Matamata och Nya Zeelands mest välbesökta (tror vi) turistmål: Hobbiton! Här spelades alla scener från Fylke/The Shire in, både till ”Sagan om ringen” och ”The Hobbit”. Som ett stort fan av filmerna och en som just nu läser Sagan om ringen-böckerna var detta såklart en efterlängtad utflykt. Tyvärr levde inte riktigt förväntningarna upp till besöket, mest på grund av guiden vi hade, och att se platsen på riktigt tog bort lite av magin. Men det var fortfarande coolt att se, vi hade fantastiskt väder och omgivningen runt omkring bestod av kullar fyllda av får.

Piha – mitt emellan stränderna syns ”lejonstenen”
Utsikt från Lejonstenen
Utsikt från Lejonstenen

Ett coolt gäng[/caption]

Närliggande vattenfall, jag till höger för storleksjämförelse
Bilbo Baggin’s Bag End
Mest populära turistdestinationen på NZ?
Tog en paus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *