Gorilla – glass – girls

Det är söndag eftermiddag. Jag sitter på femte våningen i biblioteket på campus, med utsikt över just campuset. Fem våningar upp i ett böljande landskap ger rätt fräck utsikt, även en molnig dag som denna. Jag har en uppsats som ska in ikväll, men jag är så gott som klar. Inlämningen är i kursen Kreativ Kommunikation och uppgiften är att välja någon form av kreativ konst och analysera varför det är kreativt, vad det kommunicerar och hur den och dess konstnär påverkar samhället omkring dem. Jag har valt affischen “Do women have to be naked to get into the Met. Museum?” av Guerrilla Girls från 1989. Jag har läst lite konsthistoria tidigare, men att få dyka ner i det igen från en annan vinkel är superkul och jag har verkligen njutit av den här uppsatsen och kursen i helhet än så länge!

Veckan som var lyckades jag även byta bort en av mina kurser om maorier till en annan, mer ingående kurs om dem och deras historia och kunskap, vilket känns toppen! Ända sen jag kom till NZ har det varit tydligt att maorierna är viktiga och deras närvaro märks hela tiden, något jag tänkt skriva lite mer om längre fram. Den nya kursen känns i alla fall bättre och jag tror att den också passar bättre in i landsbygdsutveckling och hela programmet hemma än den förra. Sen blir jag ju iofs inkastad i en massa ny läsning och en uppsats som ska in redan på onsdag, men det är bara att köra!

Dagarna går och jag har det bra här i alla fall! Har funnit många fina vänner, kommit in i en träningsrutin jag är stolt över, provar nya saker, övar upp min akademiska engelska, planerar framtida utflykter och försöker insupa så mycket som möjligt nu. Helgen som var hängde jag och lite vänner i Auckland. Vi gick på museum, strosade runt i stan, åt gudomlig glass, piercade oss, besökte vintagebutiker, drack en lokalbryggd bärs eller två och kollade utsikten från Sky Tower. Varje söndagkväll anordnas filmkväll med varm choklaaad för alla som bor på campus, ikväll tror jag att det blir Inception. Men tills dess – utsikten från bibblan.

Saker jag funderar över:
– När jag passerar någon på trottoaren i ett vänstertrafik-land, passerar jag dem då på vänster sida?
– Hur får jag till den bästa äggröran i en mikro?
– När ett ”C” i det niogradiga betygssystemet (A+ A A- B+ B B- C D E) är godkänt, finns det då två grader av underkänt?

Kram kram!

Ähm yes GLASS – Coconut chocolat chip recommend to a friend

Glada i glass
Utsikt från Aucklands landmärke – Sky Tower
En liten del av campus. Bibliotek till höger, hus för de som pluggar matte rakt fram och ”Food for Thought”, den största kafeterian på campus, till vänster.
Den bild jag gör min Kreativ Kommunikationsinlämning på

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *