Skruvad potatis

Jag börjar komma in mer i mitt nya liv! Jag har lärt känna fler människor, jag känner att jag håller på att skapa min plats här och växa in i den. Boendet känns mer och mer bekvämt. Att bo på campus känns nu, tre veckor in i vistelsen, som HELT rätt val. Det är här jag lärt känna flest människor, här är (just nu i alla fall) mitt sammanhang. Eftersom jag läser fyra kurser jag själv valt hamnar jag ju inte i någon klass, så dem som sitter bredvid mig i klassrummet ser jag kanske bara en gång i veckan. Det är också spännande att komma till en helt ny plats där ingen känner mig och tvärtom. Jag kan liksom skapa min egen person. Men ja, jag skulle säga att jag är rätt lik hur jag är hemma. Men ändå!

Tre av fyra kurser känns toppen! Verkligen, så intressanta och givande. Bäst just nu känner jag för Creative Communication. Denna vecka pratar vi om vad som är kreativt, och vem som bestämmer det. SÅ spännande och ”jag”! Den fjärde kursen är den om att ”lära känna Maori”, vilket är intressant, men jag har hittat en annan kurs som också handlar om Maori, men på ett annat sätt, mer om kultur och historia. Jag har försökt att byta, men det är lite krångligt. Eller rättare sagt skulle jag ha gjort det första veckan. Från och med nästa vecka tar dem en avgift, vilket känns lite onödigt. Så vi får se om jag får svar snart, annars stannar jag i den jag är i och gör det bästa av det!

Förra helgen var en händelserik en! På fredagen var det min namnsdag, och dessutom var jag och några kompisar och kollade på fyra band som spelade på baren på campus. För varje band som spelade blev musiken bättre, och de sista två banden var GRYMMA live! Det sista, Half Moon Baby, finns på Spotify, om någon är sugen! Lördag var jag och tre vänner i Devonport, en förort till Auckland med två vulkaner och använts som utkiksplatser under 1900-talets krig. Vi tog oss upp på båda, samt runt hela staden. En grym heldag! På söndagen såg jag och två vänner Mamma Mia 2 i en ENORM biosalong och åt sedan fantastisk middag på matmarknad i Glenfield, en halvtimme bort. Varje söndag töms bottenvåningen i ett parkeringshus och stället intas av mat från hela världen, framförallt asiatiskt. Det hela påminde mycket om när jag var i Kambodja för några år sedan. Det bästa var nästan att gå runt där med två vänner till mig, varav en har rötter i Kina och en på Filippinerna. De kunde prata med försäljarna på deras modersmål, berätta för mig var som var gott och vad allt var. GULD värt. Så. Gott. Vi åt en hel del kan jag säga haha. Måste ju prova allt! Jag tror att vi alla kan stämma in i att det bör bli en tradition att gå dit typ en gång i månaden.

Utsikt från Mount Victoria. Till höger syns den andra vulkanen, till vänster Auckland Skyline.
Vi på toppen av en (låg) vulkan. I bakgrunden syns Rangitoto, vilket är den yngsta vulkanen på Nya Zeeland, bara barnet, 600 år! Den ska vi bestiga en annan dag!
En strand pga hav och strand är vackert. Det märks att det är ”vinter”, nästan inget folk! Ändå var det en fantastisk dag, i mina ögon!
Matmarknad i Glenfield
Catherine glad över sin skruvade (!) potatis!
Jag och Lucy minst lika glada

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *