Socialisera sig med jättefågel

Just nu är jag mitt i andra veckan för mig på Nya Zeeland, och den första veckan av lektioner och plugg! Yes, här drar terminen igång i mitten på juli (och slutar i mitten på november) så nu är jag tillbaka i skolbänken igen, efter ett kortare, men ack så härligare, sommarlov.

Som jag antydde i mitt förra inlägg ser universitetet och terminen annorlunda ut än hemma. Jag läser fyra kurser parallellt under en termin vilket ger heltidsstudier. Alla kurser ser såklart olika ut, men de flesta är uppbyggda så att det ges en lektion per vecka, samt i vissa kurser dessutom en labb eller en workshop. Jag har alltså ungefär en till två tvåtimmarslektioner/workshops per dag. Detta genererar alltså mycket tid till självstudier, eftersom jag fortfarande ska lägga tio timmar per kurs i veckan. Tur att jag har lite erfarenhet av den typen av upplägg från landis!

Men, eftersom jag inte går med en klass utan valt kurser själv, innebär det att jag måste lägga extra mycket kraft på att socialisera mig och lära känna folk. Därför passade det utmärkt att skolans studentkår anordnade en ”Clubs Day” igår, alltså som en minimässa där alla skolans utskott stod vid varsitt bord och presenterade sig, delade ut mat och där man kunde skriva upp sig. Jag skrev upp mig på yogaklubben som anordnar yoga och meditation en gång i veckan samt vandringsklubben, som gör dagslånga eller flera dagars långa hajker runt om på Nya Zeeland. Det fanns många fler idrottsklubbar, men även en klubb för att öva på att tala inför publik, klubbar för specifika program och religiösa eller kulturella klubbar.

Precis som förra veckan är det även denna vecka Orientation Week, vilket innebär att det är olika aktiviteter som anordnas under luncherna samt vissa kvällar. I söndags var jag tillsammans med 15 andra studenter till Auckland Museum, i förrgår var det flera djur, så som getter, kaniner, höns och lamor på campus och imorgon fredag en konsert på den lokala klubben. Mycket som händer helt enkelt, och också ganska viktigt att delta i, för att träffa och interagera med andra, i alla fall.

Nu ska jag köra dubbelpass på gymmet på campus, och ha en produktiv kväll, hoppas jag!

//Emelie

En av de tillfälliga utställningarna på museet i Auckland. ”Kvinnor och jämställdhet på Nya Zeeland”
NZ var första landet i världen som införde allmän och lika rösträtt, och utställningen berörde just kvinnor och jämställdhet och hur det ser ut på NZ idag. Aotearoa är landets namn på Maori.
Museet är enormt, och en av deras viktigaste uppgifter just nu är att dokumentera allt museet ställer ut. Och då menar jag ALLT. När några av de större tingen skulle fotograferas – som den här jättefågeln – var riskerna att något skulle hända för stora, och istället för att ta fågeln till fotograferingen fick fotograferingen komma till fågeln. Då passade museet på att berätta lite för besökarna runt omkring om hur de ljussätter, vilka kameror de använder och vilket team som krävs för att som sagt dokumentera ett helt museum.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *