Nytt år, nya möjligheter, eller?

Gott nytt år på er! Först och främst vill jag tacka för att ni har hängt med mig under min första termin på SLU. Den utbildning som jag har längtat till och som jag nu även får representera genom bloggen. Tack för all fin kontakt vi har haft!

Nytt år och nya möjligheter eller hur? Det är så många tänker nu. Nyårslöften. ”Det nya livet börjar nu”. Nu. Jag förstår att man tar tillfället i akt att förändra delar i sitt liv nu när motivationen är som starkast. Man får en tillhörighet med alla andra som också ska äta nyttigare, jobba hårdare, träna mera osv. Missförstå mig rätt, det är många som lyckas med sina nyårslöften, men även många som aldrig har klarat dem.

Det är lätt att ryckas med i vågen av motivation nu när det flödar från allt och alla. Men sen om två – tre veckor när den vågen har lagt sig, kommer du att fortsätta? Om du vill ha nyårslöften så gör det inte bara för att ha dem utan för att du verkligen vill. Ett tips för att hålla motivationen vid liv är att skriva ner vilken person du vill vara efter året är slut. På så sätt kan du gå tillbaka och kolla för att utgå från ditt framtida jag när du ska ta beslut. Hur skulle framtida jag hantera detta? Vad skulle jag ha gjort?

Sätt upp realistiska mål och skriv ner! Underskatta inte kraften hos penna och papper.

Lycka till och Gott Nytt År!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *