Slakt! (aka skörd)

Ömma, fina, gulliga basilika. Jag kommer aldrig glömma dig… Din doft. Din färg. Din utrstråling.

Näej! Nu kanske jag överdrev lite. Så här ligger det till: I måndags avslutade vi vår laboration kring basilikorna och undersökte hur det gick. Sen satt vi dagarna fram till torsdag med rapport och redovisningförberedelser.

Under slutmätningen kollade vi höjden, vikten, bladmassan och rotsystemet för att se vilka bevattningsintervaller som gav bäst resultat. Kort och gott kan jag säga att basilika växer ”bäst” om de får torka upp något mellan vattningen. Det är ungefär det vi kom fram till efter 6 veckor av laboration.

För att avsluta den här delen av kursen skrev vi dels en labbrapport på fyra sidor och höll även en kort redovisning av resultatet. Alla 12 grupper redovisade sina undersökningar i torsdags och det var faktiskt väldigt intressant. Man tänker att man har ganska bra koll på att odla basilika men det är verkligen så att ju mer man lär sig desto mindre vet man.

Nu ska jag titta på Ernst glöm inte att det bara är fyra dagar kvar till julafton!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *