December i växthus!

Nu är det äntligen december, den mysigaste månaden på året! Även fast jag älskar när det är lite kallt och ruggigt nu på vintern är det skönt att kunna gå in och värma sig. Visst, en varm lägenhet ska få sin cred men har ni gått in i ett växthus med 20 grader varmt i på vintern? Och inte nog med det, så fort man öppnar dörren till ”vår” avdelning slås man av doften av basilika!

Jag har nämnt detta i ett tidigare inlägg men man kan väll inte prata för mycket om odling? Så här ligger det till: Vi är indelade i 12 grupper och varje grupp ska undersöka en specifik sak. Grupp 8 (där jag är med) ska experimentera med vatten eller snarare frekvensen av vattning. Vi har 40 basilikaplantor av sorten ”Sweet Thai” som alla får lika mycket vatten per vecka. Men varianten är att de 40 är indelade i 4 grupper där varje grupp får H2O (måste ju visa att jag har läst kemi) olika många gånger. Men som sagt, samma mängd. Detsamma gäller näring.

*SPOILER ALERT* Det är många fler delar än vad man (jag) trodde i att genomföra ett experiment som detta. Vad ska göras? Hur ska det mätas? Är det genomförbart? Och så vidare. Men man kommer verkligen ”hands on” på problem som man ofta möter i teorin när man pluggar.

Apropå att plugga, det är vad jag ska göra nu.

Förresten, visst är julkalendern över förväntan i år? (om du inte kollar: skäms!)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *