Givande planering

Jag tänkte döpa inlägget till ”Givande föreläsning” men jag kände att ”Givande planering” lockade lite mer. Tänkte att det skulle ge tanken ”VA? PLANERING ÄR TRÅKIGT! DET KAN INTE STÄMMA; MÅSTE LÄSA INLÄGGET!” Hur som helst… Igår hade vi en föreläsning om kulturplanering i växthus. OBS kultur är i trädgårdsingenjörers ögon (tydligen) växter. Så alltså hade vi en föreläsning om hur man planerar för att få en så effektiv säsong i ett växthus som möjligt.

Det är otroligt mycket hjärnkapacitet som används för att effektivisera en odling. Det behöver inte ens vara effektiviteten som är i fokus utan bara att få det att gå runt kräver mer än vad man tror. Eller man och man. Än vad jag trodde. Jag älskar föreläsningar som ger konkreta kunskaper kring odling. När man på en gång förstår varför man behöver lära sig det. Visst, jag förstår varför kemi är viktigt i ett trädgårdssammanhang, men många gånger kan det vara svårt att tillämpa det till verkligheten.

Det är lätt som hobbyodlare att bara planera lite snabbt i huvudet och sedan enkelt slänga om i den om det behövs. Och det räcker gott och väl många gånger. Men när man odlar för försäljning med tusentals plantor, då blir det lite svårare om planeringen inte går som det ska…

Med det sagt, väldigt lärorik och givande planering (föreläsning).

Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *