Exkursion till Österlen

Efter en omtumlande tenta återstod två dagar kvar innan kursavslut för ”Växtskydd”, en av dessa dagarna spenderades i Österlen.

En två timmar lång bussfärd tog oss genom landet till Lidens äppelodling i Södra Mellby och till Den Engelska Trädgården i Svabesholm. Vi hann även med ett snabbt stopp vid äppeltavlan i Kiviks hamn.

På Lidens äppelodling fick vi en guidad tur bland de enorma fälten där de driver upp äpplen, päron och plommon. Fokus låg på fruktodling, pollinering och allt vad det innebär att driva ett odlingsföretag i den kalibern.

Vi fick även en guidad tur runt om i Den Engelska Trädgården som själva beskriver sig som  – en inspirerande besöksträdgård med engelsk touch.

Det är värt att nämna att vi läste denna kurs ihop med trädgårdsingenjör-odling, vilket gjorde att flertalet föreläsningar och moment var mer inriktade på just odling än åt oss som läser inriktning design.

Våra framtida yrkesliv skiljer sig stort och vi kommer behöva tillämpa växtskydd på helt olika sätt. Vi var många i design som ställde oss undrade inför fördelningen och kände oss många gånger oprioriterade. Tyvärr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *