Sista rycket på första året

Det har varit full rulle i skolan och vi har hunnit med massor under veckorna som gått.

Skapande av modeller, skisser, diagram och diverse koncept har stått i fokus. Vi har också hunnit med ett besök i grannlandet Danmark för en heldag i Köpenhamn. Där besökte vi Dansk Arkitektur Center i Christianshavn som visade två klimatrelaterande utställningar.

Vi tog oss därefter till Superkilen som är ett parkstråk i stadsdelen Norrebro. Området har anlagts på ett tidigare banområde som sedan formgavs av arkitektfirmorna Bjarke Ingels Group, Topotek och den danska konstnärsgruppen Superflex.

Stråket består av tre segment som delas upp i röda torget, svarta marknaden och gröna parken. I dessa tre områden har man placerat ett drygt hundratal vardagsföremål från olika kulturer. Gungor från Irak, papperskorgar från Storbritannien, brunnslock från Zanzibar och rutschkanor ifrån Japan är bara ett axplock utav föremålen. Syftet är att illustrera och visa på den lokala befolkningens etniska diversitet.

Efter att vi gungat i de ryska gungorna och tittat en stund på de danska skejtarna tog vi oss vidare till exkursionens slutdestination: Cisternerne.

I de gamla vattencisternerna under Frederiksberg slott har man anlagt ett museum som under denna dag visade Superflex verk ”IT IS NOT THE END OF THE WORLD”.

Där har de lekt med klimatfrågan ytterligare och undermeningen är ”it is not the end of the world- it is the end of human race” med dystopiska installationer i de mörka, fuktiga utrymmena.

Med fem dagar kvar på detta läsåret är vi nu mitt uppe i slutproduktionen för kursen ”Färg och formlära”. Vi skall gruppvis utforma ett område i Östra hamnen, Malmö, med hjälp av modell, plan, sektion, elevation, perspektiviska vyer, text, färgdiagram och andra presentationsmetoder.

Min grupp har valt att anamma Superkilens rörelsemönster och gör ett urbant promenadstråk med tillhörande landskapspark på industritak, strand och topografi. Redovisning sker på tisdag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *