Frågor

Hallå allihopa!

Vad roligt det är att kunna skriva ”allihopa” och veta att ni faktiskt ÄR ett gäng som läser! Har fått en hel del frågor både här och via mail så jag tänkte svara på två stycken av dem idag.

Hej!
Jag har ett önskeinlägg:
Elever (och kanske lärare) på Trädgårdsingenjör-design och detsamma på Landskapsarkitekt kunde gå ihop och jämföra programmen. Kanske tipsa om vilka egenskaper som passar bra på vilket program och förslag på yrken man kan ha efter utbildningarna.

Tack på förhand!

Kul tanke! Men om jag skall vara helt ärlig så räcker tiden inte riktigt till.

Den senaste tiden har, som nämnt, varit fullspäckad med skoluppgifter både under och efter skoltid. Att få ihop ett bra och innehållsrikt inlägg av den typen hade helt enkelt krävt mer engagemang än jag är villig att prioritera just nu.

Istället hänvisar jag dig/er till skolans hemsida med tillhörande program, där ni själva kan se och jämföra!

Landskapsarkitekt –

https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/program-pa-grundniva/landskapsarkitekt-alnarp/

Trädgårdsingenjör – design –

https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/program-pa-grundniva/tradgardsingenjor-design/

Kan man anlita er studenter för att få hjälp att planera vår trädgård? Vi bor i ettnybyggt hus med en tom gräsmattan 

Spännande med nytt hus och en tom trädgård, möjligheterna är oändliga!

Vad jag vet är det ingen student i min klass som ännu börjat anlägga eller planera trädgårdar.

För min egen del känner jag mig inte riktigt redo att ge ut tips ännu, då det fortfarande är ganska tidigt in i min utbildning. För att planera en hållbar och önskvärd trädgård krävs det att man har goda kunskaper om platsens ursprung, naturförutsättningar, framtida skötselkrav etc. Där är många aspekter man bör ha koll på (utöver estetiken) för att resultaten skall bli goda och som sagt, hållbara.

Hade jag varit du hade jag tagit kontakt med ett etablerat trädgårdsföretag för tips och råd, alternativt väntat ett par år tills jag är färdig i skolbänken 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *