AutoCAD

Minns ni att jag skrev ”det kommer bli en intensiv kurs med många timmar framför en dator” för ett par veckor sedan?

Ljög gjorde jag inte. Det har minst sagt varit högt tempo och många är vi som börjar bli tunnhåriga. AutoCAD är ett jätteroligt program att arbeta med men det är rejält tålamodsprövande (om man är som jag; en nybörjare). Precis när man tror det börjar släppa inser man att man missförstått ALLT (linjernas betydelse, programmets funktion i stort, tyngden i korrekt lagerhantering etc) och får göra om.

Två steg fram, ett steg bak om och om och om igen.

Imorgon EM är det dags för kursens huvudinlämning som består av fyra olika granskningshandlingar. Det gäller att man fått ihop en handlingsförteckning, en markbehandlingsplan, en teknisk beskrivning och en checklista över ens eget projekt.

Det är främst markbehandlingsplanen och den tekniska beskrivningen som varit krävande. Markbehandlingsplanen kallas alltså våra ritningar i CAD med tillhörande legend samt växt- och utrustningsförteckning. Den tekniska beskrivningen är ett långt skriftligt dokument där vi i rollen som projektör beskriver för anläggare vad, vart och hur allt skall anläggas och slutligen se ut. Det är i den vi måste beskriva så exakt och tydligt som möjligt för att resultatet blir så som vi önskar, allt ifrån ”ingen beskärning i markbetongplattor” till ”kantstödet i rosttrögt stål skall sättas med Xcm visning, se principritning DEC.XX i AMA”.

Här nedan ser ni min markbehandlingsplan jag håller på med i CAD.

Imorgon blir det finlir och se till så allt är i ordning innan inlämning.

God kväll.

1 kommentar

  1. Hej!
    Jag har ett önskeinlägg:
    Elever (och kanske lärare) på Trädgårdsingenjör-design och detsamma på Landskapsarkitekt kunde gå ihop och jämföra programmen. Kanske tipsa om vilka egenskaper som passar bra på vilket program och förslag på yrken man kan ha efter utbildningarna.

    Tack på förhand!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *