Markfysik

Idag har vi blivit presenterade för Alnarps jordotek.

Jordotek? Vad är det undrar ni, jo Alnarps jordotek, eller jordbibliotek, är en samling av 8 olika jordarter med ca 4 kubikmeter av varje. De kommer ifrån olika delar av vårt avlånga land och varje enskild yta är 2×2 meter med ett djup på ca en meter.

I dessa odlar man tre olika sorts växter (precis likadant i varje bädd) och tittar på hur växterna utvecklas olika beroende på jord.

Vi har tagit oss djupt in i markfysikens värld och är i full gång med att undersöka olika jordarters klassificering och egenskaper. Sandig urbergsmorän, lerig mjäla, grovmo, kärrtorv och sandjord- för att bara nämna några.

Våra nyfunna kunskaper sätts på prov redan imorgon då vi redovisar via hemtenta. Önska mig lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *