Studentboende i Alnarp

Min tid i studentkorridoren börjar lida mot sitt slut.

Styva 6 månader har gått och jag börjar känna mig nöjd här på campus och suktar istället efter ett storstadsliv. Det har absolut fungerat bra men ärligt sagt har jag upplevt det som rätt så oinspirerande, till och från.

Jag har hittat annat boende och flyttar in till Malmö stad från och med april, vilket jag ser fram emot.

Till alla er som funderar på att bo i studentkorridor följer här en gammal hederlig plus och minus-lista.

PLUS: Nära till skolan. Jag har haft en ca 3 minuter lång promenadväg till varenda klassrum på hela campus. Skönt i början då man har fullt upp med skolstart och allt vad det innebär.

PLUS:  Enkelt och smidigt. Det kommer en räkning. Punkt. I hyran ingår vatten och el (för min del).

PLUS: Nära och enkelt till motorväg, vilket är tacksamt om man veckopendlar.

MINUS: IOM att man bor ute på en åker (mer eller mindre) så är kvällsaktiviteter limiterade. Känns också som ett ”projekt” att ta sig in till Malmö eller Lund bara för att få lite stimuli.

MINUS: Delat kök och badrum fungerar ypperligt, om man är beredd på vad det innebär. Städscheman och allmän hyfs BÖR alltid tas i akt, men man kan inte räkna med att alla har läst samma vett och etikett-lista.

MINUS: Att bo på skolans område innebär att då du sitter i morgonrocken och dricker ditt morgonkaffe är det inte en ovanlighet att skolkamrater går förbi ditt fönster och tittar in. Starkt minus i min bok, då jag gärna dricker valfri morgondryck ifred.

MINUS: Svårt att ”boa” och känna sig hemmastadd. Mysfaktorn är lika med noll.

Är glad och tacksam över att jag började min studietid som bosatt på skolan. Att ta sig an en universitetsutbildning är ett stort beslut och det finns inga garantier på att utbildningen man valt känns 100% rätt innan man väl påbörjat den. Att flytta, skaffa sig lägenhet och möbler etc är inget man gör i en handvändning. Därför har detta varit en bra och framförallt smidig start för min del.

Har någon ytterligare frågor angående mina upplevelser i en studentbostad kan ni antingen kommentera här nedan, eller maila mig på masm0014@stud.slu.se. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *