Photoshop

Det är den sjätte december idag vilket jag knappt kan tro.

Bristen på D-vitamin börjar bli påtaglig för min del och den ger sig tillkänna via trötthet i både kropp och knopp. Passande nog kommer vi spendera de närmsta två veckorna framför en datorskärm, vilket inte kräver mer ansträngning än uppe i hjärnkontoret.

Vi har börjat arbeta med photoshop vilket är en (någorlunda) ny värld för mig. Tidigare har jag använt mig av PS då jag velat klippa in mina vänners huvud i olika sammanhang, men den kunskapen gills knappt. Vill dock inte kalla den för onödig eller trivial eftersom jag haft god användning för det oftare än man kan tro, men i detta fall är den rätt otillräcklig.

Vi fick ut två bilder med olika motiv, lyssnade på föreläsningar om olika arbetstekniker i programmet och sedan tillämpa dessa tekniker i egna illustrationer.

Nedan ser ni mina resultat överst och de svartvita startbilderna under.

Ser fram emot att utvecklas och i framtiden kunna göra bättre och snabbare jobb, detta tog ungefär en skoldag trots simpla slutalster.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *