Illustrationsplaner med sektion

Vecka två in i nya kursen och vi har redan tagit ett djupdyk rätt ner i den efterlängtade illustreringspoolen!

Förra veckan hölls det olika föreläsningar om illustrationsplaner, sektioner och olika perspektiv. Det visades olika typer av illustrationsplaner (vilket är en skiss som uttrycker planens karaktär och känsla) samt olika tillvägagångssätt för att på bästa sätt kunna förmedla dem.

Vi fick en inlämningsuppgift som skulle innehålla två olika illustrationsplaner där vi skulle gestalta dessa med färg och form på önskat sätt. SÅ kul! Jag tror jag med säkerhet kan tala för alla i klassen när jag säger att det var en utvecklande och rolig uppgift.

Alla fick utgå ifrån samma ”skelettritning” och det var riktigt kul att se hur slutresultaten skiljde sig åt. Ingen var den andra lik och teknikerna varierade väldigt. Vissa hade valt att arbeta i dator, andra med akvarell, svartvitt osv.

Har tagit kort på ett par stycken (med elevernas tillåtelse) som finns här nedan.

God afton.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *