Staden – urbana växtplatser

”Jag är kort men mina ben når ända upp hit” säger vår dendroguide Patrick Bellan, sätter händerna under armhålan och älgar iväg – ”Häng på!”.

Idag delades vi upp i mindre grupper för att ge oss ut i Malmö stad på dendrosafari (trädpromenad). Det talades om urbana miljöer och allt (nja ok, inte allt såklart, men mycket!) som hör där till. Främst talades det om hur man väljer passande lignoser för den specifika växtplatsen. Staden är komplex och det finns många faktorer att ta hänsyn till, både hos trädet men också platsen. Under vandringen gick vi igenom en rad olika träd och dess olika ekosystemtjänster.

Vad är ekosystemtjänster då? Frågar man vår allas goda vän wikipedia (får man hänvisa till wickan om man studerar på universitet?) så står det…

”Ekosystemtjänster är de funktioner hos ekosystem som gynnar människor, det vill säga upprätthåller eller förbättrar människors välmående och livsvillkor.”

Vilket sammanfattar det kort och koncist. Patrick tog upp massvis med annat spännande och det var fantastiskt kul att få följa med. Tack!

1 kommentar

  1. Hej! Undrar om någon av er studenter kan hjälpa till med planering av en privat trädgård, gäller nybyggt hus. Tänker på om någon av er gör detta vid sidan om studierna eller något liknande? Kan inte något om trädgårdar men har försökt söka lite om trädgårdsdesigners på nätet. Annars kanske du hade kunnat komma med bra tips på hur jag kan gå vidare?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *