Boktips

Håll i hatten alla trädgårdsnördar därute!

Här vill jag tipsa er om ett par vackra böcker med tydliga lärdomar, även för dem som har svårt för döda språk och/eller (eventuellt döda) växter.

Idag gick de två första tentorna av stapeln där vi fick redovisa vår nyfunna växtkännedom. Det var en ”stå-tenta” som innebar att vi alla fick gå runt i en sal och klämma och känna på olika, markerade växter. Därefter beskriva dess olika egenskaper, dela in dem i olika familjer och skriva ut deras fullständiga latinska namn. För min del gick det bra och jag känner mig nöjd med  min prestation. Håll tummarna!

Böckerna nedan är inga böcker vi använt oss utav i kursen utan något alla kan läsa. Kan man inte det (läsa) så finns där vackra illustrationer att titta på och de ser iallafall snygga ut i bokhyllan.

(Detta inlägg är inte sponsrat, och behöver inte heller bli då jag redan köpt dem. Behöver man nämna det? Är ny på det här med att vara influencer…)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *