Trivsam studiemiljö

Studierna är i full gång, minst sagt. Vecka två är avklarad och det är med nöd och näppe vi hankar oss fram bland latinska namn, föreläsningar, morfologi och botanisk nomenklatur. Vår första kurs heter ”Botanik och växtkännedom” och vi har en lysande kursledare i täten. Trots intensivt(!) korvstoppande dagarna i ända lyckas han hålla oss hungriga och fortsatt intresserade.

Vi har hittills varit utomhus nästan lika många timmar som inne. I Alnarpsparkens anuell- och perennsortiment är det klokt att spendera mycket tid för att kunna identifiera och skilja de olika arterna åt.

Första tentan är runt hörnet och kort därefter lurar två till. Först ut är kulturväxter, därefter morfologi och sist men inte minst: växtlistan med 300 olika vetenskapliga (latinska) namn som skall stavas och paras ihop rätt. Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *