Första dagen på SLU – Sveriges lantbruksuniversitet

Hejsan!

Mitt namn är Matilda Sandström och jag har blivit utvald att dokumentera mina studier på SLU -Sveriges lantbruksuniversitet under mitt första år. Kul va?

Jag är snart 25 år gammal och kommer ifrån västkusten, Halland, men har p.g.a. studierna flyttat in på Campus här i Alnarp. Nu bor jag och mina 23 närmaste grannar vägg i vägg och rör oss på 10 kvm (var, såklart, vi delar alltså inte ett och samma rum!).

På min våning är vi 11 studenter som delar på WC, dusch samt kök. Finns det hjärterum…

Under det kommande skolåret kommer jag att agera ambassadör för min utbildning, Trädgårdsingenjör-design, genom just detta forum. Jag kommer bland annat skriva om de olika kurserna, hur ansökningsprocessen gick till och även hur mitt studentliv kommer att se ut.

Första dagen är gjord och jag befinner mig nu andra kvällen i mitt rum och lyssnar på de försiktigt tassande stegen utanför dörren. Misstänker att det bara är en tidsfråga innan hela grannskapet sitter i samma rum och flätar varandras hår framför ett Harry Potter-maraton, men för ikväll – tassar vi vidare.

Imorgon är en ny dag.

SLU – Come at me bro!

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *