Trevlig Sommar

Min filosofi har alltid varit att lägga fokus på det som går att utveckla, välja eventuella strider noga och inte älta problem utan lägga kraften på möjligheterna. Ibland får man räkna till 3 och ibland till 10 och sen välja denna rätta vägen, idag blev det 10.

Vi har massor av möjligheter kopplat till överenskommelsen mellan SLU och regionen och det är där vi lägger kraften idag. Men ibland måste man ju tillåta sig att reflektera över det som inte går vår väg. Nu är det beslutat av SLU:s styrelse att Skara inte längre är en huvudort, en helt logisk följd av att vi inte längre har utbildning då det gamla huvudortsbegreppet var kopplat till forskning, utbildning och information, men självklart ett påtagligt och för många i Skara hårt slag. Nu är vi dessutom nere och vänder i ett bottenläge, flytten av utbildning, pensionsavgångar mm påverkar personalstyrka och lokalutnyttjande. Detta sker samtidigt som de nya beslutade framtidssatsningarna inte hunnit nå full effekt, man kan säga en dålig timing för Skara. Men det goda är ju att nu kan det bara bli bättre!

Arbetet pågår för fullt att på olika sätt utveckla de nya framtidsområdena tillsammans med samhälle och näringsliv, och det går riktigt bra. Vi kommer fortsätta att stärka orten Skara och SLU oavsett om det heter huvudort eller ej men först önskar jag er alla en välförtjänt ledighet och en strålande midsommar. Det finns ju kläder för alla väder och försommaren tror jag för många av oss är den bästa av tider. I år dessutom med ovanligt mycket blommor! Njut av sommaren så tar vi nya tag efter en för alla SLU:are i Skara välförtjänt ledighet!

Margareta

 

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *