Illustrationsplan över mitt gestaltningsförslag

De senaste dagarna har jag suttit i datasalen cirka 8-16 och färglagt mina illustrationer i Photoshop och försökt att sammanfoga dem till en snygg layout i inDesign. Photoshop var tidigare min värsta fiende men de senaste dagarna har jag faktiskt ändrat uppfattning, jag lärt mig väldigt mycket. Min layout är inte helt färdig än så den får ni se en annan gång, men jag tänkte iallafall passa på att visa min illustrationsplan!

Jag har ritat linjerna samt färglagt träden för hand men resten har jag åstadkommit i Photoshop! Det finns såklart otroligt mycket mer att lära sig, men med tanke på att min kunskapsnivå låg på i princip noll för en vecka sedan är jag ganska stolt 🙂 Här nedan följer förklaringen till planen som jag även har med på min plansch:

  1. Fontänen och grisskulpturerna är viktiga för torgets identitet de vittnar om dess historia. Grisarna och största delen av fontänen bevaras, endast kanten byts ut mot slätare granitblock som ger fontänen en helt cirkulär form.
  2. I rundlarna vars ena halva omfamnas av buskagen finns cirkulära bord där mindre sällskap kan sitta och tillsammans förtära lunch såväl som fika.
  3. Sitt- och klättercylindrarna adderar lekfullhet till platsen. De består av betong med ett lager trä ovanpå och de fungerar både att sitta på samt att klättra på. Två av cylindrarna har lutande ytor, tanken är att detta adderar lekfullhet och utmaning.
  4. Halvrundlarna erbjuder avskildhet och sittplatser i form av träbänkar som följer den rundade formen.
  5. Längs den soliga fasaden finns 5 komfortabla bänkar med utsikt över fontänen och hela parktorget.
  6. Cykelställen från gamla Kungsängstorg bevaras.
  7. Ett konstverk placeras centralt i perennovalen, denna kommer på något sätt att knyta an till grisskulpturerna på fontänen. Alstret ska vara högre än perennerna men lägre än fontänens mittpelare.

Den stora spräckliga ovalen är perenner och det gröna längs kanterna är buskage. Markbeläggningen kommer att bestå av betong i två olika nyanser av grått.

Imorgon har vi en växtvandring och en föreläsning och på kvällen ska jag springa blodomloppet. På fredag ska jag finslipa det sista på inlämningen som sedan ska vara inskickad senast klockan 17.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.