Påskledigt

Glad påsk på er! Ledigheten denna veckan har varit välbehövlig, jag har känt mig lite mör de senaste veckorna så vila och studier hemifrån har suttit väldigt fint. Under påskveckan har vi fått en påskuppgift som består av läsning och en rumsanalys. Vi ska undersöka två olika platser i parkmiljö, den ena ska upplevas som intim och den andra som mer exponerad. Vi ska fundera över vilka faktorer som skapar dessa upplevelser och sedan beskriva detta genom ett plan, ett snitt, skisser och text. Vegetationen spelar stor roll för rumsligheten hos en plats, växternas höjd, placering och genomsiktlighet är faktorer som är avgörande för upplevelsen. Detta och mycket annat behandlas av The Planting Design Handbook av Nick Robinsson som vi läst ett par kapitel av nu i veckan. Både boken och rumsanalysen kommer diskuteras i seminarium i slutet av månaden.

Äntligen har värmen kommit tillbaka och i onsdags åkte Ellen, Elvira, Eric och jag till stadsträdgården för att påbörja rumsanalysen. Vi arbetade med att måtta, skissa och analysera i drygt en timme, därefter köpte vi glass och njöt av solen. På kvällen åkte vi till snerikes nation och yogade, fantastisk dag verkligen!

Halvkass bild på platsen vi valde i stadsträdgården.

3 kommentarer

  1. Hej! Hur ser schemat ut för landskapsarkitektpeogrammet? Är det dagar, 8-5 eller kortare? Funderar på att börja till hösten och skulle bli glad för svar!
    /Elise

    1. Hej Elise! De allra flesta dagarna är 9-16, men någon gång ibland börjar vi redan vid åtta och ibland behöver man stanna något längre än 16. Hoppas att vi ses i höst!
      /Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.