Framåt i gestaltningsprocessen

Efter att hela veckan ägnats åt att arbeta med gestaltningen av torget har jag tagit ett flertal steg framåt i processen. Från att ha tvivlat rejält på min idé har jag nu utvecklat den och ändrat flera saker vilket har gett den potential. Våra lärare har funnits tillgängliga för handledning nästan hela veckan och det har varit väldigt matnyttigt att få ta del av deras åsikter och förslag. Igår presenterade vi vår idé i en mindre grupp för att få feedback från både kamrater och handledare. Det är lite nervöst att berätta om sin idé men det är jätteviktigt att träna på inför yrkeslivet.

I tisdags hade vi en stadsvandring i Uppsala där vi besökte 11 stycken parker och torg. Detta frambringade flera insikter och idéer och det var ett ypperligt tillfälle att passa på att mäta olika sträckor och höjder. Det är svårt att inne vid skrivbordet uppskatta en lämplig bredd på till exempel ett gångstråk, det är mycket lättare att bege sig ut och mätta befintliga vägar och använda dessa mått.

Nästa vecka är det påsk och vi har därför inga föreläsningar. Vi har dock fått en påskuppgift som ska genomföras på valfri plats, helt lediga är vi alltså inte. Jag har inga planer på att åka någonstans, jag tänkte vara hemma och varva plugg med träning och annat kul.

Nu är det bara en tre dagar kvar av ansökningsperiden till höstens utbildningar, om ni har någon sistaminutenfråga till mig om utbildningen så tycker jag att ni ska passa på att ställa dem! 🙂 Jag ska försöka komma ihåg att logga in här någon gång per dag och kolla om det kommit in någon kommentar och svara så gott jag kan. Det går även bra att maila till annaaajohanssonn@gmail.com om ni vill ha snabba svar.

Sist men inte minst vill jag slänga in ett podtips som en kursare skickade i vår klasschatt i veckan: https://sverigesradio.se/avsnitt/1265300. En bit in i avsnittet diskuterar programledarna med en trafikforskare om vilken plats bilar, cyklar, kollektivtrafik och fotgängare ska få ta i staden och vilka framtida lösningar som kan göra städerna mer hållbara. Jag tycker att det var ett intressant samtal som berör frågor som landskapsarkitekter kan vara med och påverka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.