Drottningholm och Hagaparken

Hallihallå, jag sitter i min säng och är glad men också dödstrött efter en dag i Stockholm. Först åkte vi till Drottningholm och promenerade i slottsträdgården. Till största del är trädgården barock, men när landskapsparker blev populära anlades en sådan angränsande till barockträdgården. Då vi studerat dessa trädgårdsstilar de senaste tre veckorna var det jätteroligt att besöka dem och se med egna ögon istället för att bara läsa och lyssna på föreläsningar. Vädret var fantastiskt och vi traskade runt i över en timme och tog massa bilder, här kommer ett litet urval:

Drottningholm är absolut jättefint. Men jag måste ändå ifrågasätta beskärningen, eller snarare stympningen, av träden. Jättemånga av träden ser ut som på bilden ovan och jag tycker att det ser förfärligt ut, det skär nästan lite i mitt hjärta. Om jag fattade rätt är orsaken till stympningen av iallafall vissa träd att de ska få samma form som orginalträden hade, men jag tycker inte riktigt att det är värt det. Sedan har jag ju bara studerat en och en halv termin så vad vet lilla jag om detta, förvaltarna har kanske sina anledningar. Men vackert är det inte iallafall.

Runt lunchtid gick bussen vidare mot Hagaparken. Väl på plats åt vi lunch i solen och sedan försedde vår lärare oss med en plan över parken som ritades inför anläggningen. Vi fick i uppgift att ströva runt i parken och jämföra planen med verkligheten, det blev en riktigt lång och härlig promenad på runt 2 timmar.

Jättefin dag med jättefina vänner! På måndag ska vi redovisa grupparbetet vi gjorde tidigare i veckan och på tisdag börjar nästa kurs, vilket ska bli jättekul. Hoppas att ni får en trevlig helg med massa sol, ha det bäst 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.