Efter-tenta-lättnad och nytt projekt

Alltså! Det är så underbart att vara fri från plugg på kvällarna nu efter tentan! Min känsla efter tentan är väldigt bra dessutom, jag tror att det gick helt okej. Jag tyckte att frågorna var sjyst utformade, de speglade föreläsningarnas och böckernas innehåll bra enligt mig. Jag svarade på alla frågor och kände mig säker på alla, förutom 4 stycken som jag ordbajsade på i hopp om att kamma hem någon liten poäng iallafall. För att bli godkänd krävs 60% av poängen vilket inte är så mycket, det borde vara möjligt.

Nu återstår bara ett par enstaka dagar av denna kursen och de kommer att fyllas upp av ett studiebesök på Drottningholm och ett grupparbete om landskapsarkitektur från modern tid. Idag körde vi igång med grupparbetet som går ut på att studera projekt av en landskapsarkitekt/arkitektkontor som varit verksamma inom de senaste 70 åren. De mest intressanta projekten ska sammanställas på en plansch som sedan ska redovisas på ett seminarium. Min grupp valde Urbio, ett kontor med landskapsarkitekter i Stockholm. Deras vision är att på nya kreativa sätt integrera naturen i staden, jag rekommenderar att kika in på deras hemsida och kolla in deras projekt!

Vädret på eftermiddagen idag var fantastiskt så jag gav mig ut och joggade i en timme. Jag sprang genom skog och över fält i solnedgången och det var jättevackert verkligen! Min kursare Elvira och jag planerar att anmäla oss till blodomloppet i maj och båda slå våra personbästa på milen så det är dags att börja komma i form.

Jag vill bara passa på att slänga in ett boktips med när jag ändå har er uppmärksamhet, när jag hittar en bok som fångar mig vill jag alltid tvinga alla i min omgivning att läsa den. Ett jävla solsken är definitivt en sådan bok, den handlar om en av sveriges mest kända journalister som levde i början av 1900-talet. Hon var otroligt handlingskraftig och modig och hon hennes nyfikenhet och driv är extremt inspirerande. Boken har ingenting med landskapsarkitektur att göra men Ester Blenda studerade faktiskt vid SLU Ultuna under en kort period av hennes liv vilket var kul att läsa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.