Lördagsplaner och torsdagens studiebesök

God morgon! Jag sitter i soffan och har precis ätit frukost framför ett avsnitt av Monty Don’s Italienska trädgårdar. En mysig mjukstart på helgens tentaplugg, jag ska verkligen var produktiv i helgen har jag bestämt. Om en timme ungefär ska jag åka och träna och sedan ska jag riva av så många instuderingsfrågor som möjligt innan jag åker till campus för att servera på en sittning ikväll. När man ställer upp som serveringspersonal på en sittning får man en prick och tre prickar ger en gratis sittning, vilket jag tycker är väldigt värt.

I torsdags gjorde vi ett studiebesök på botaniska trädgården i Uppsala. Trädgården anlades i mitten av 1600-talet och är en barockträdgård med flera för tiden karaktäristiska drag som parterrer, alléer och ett orangeri. Jag har cyklat förbi trädgården ett flertal gånger och promenerat i den en gång tidigare men det var en ny upplevelse att besöka den nu när vi läst om barockträdgårdar. Hela trädgården är väldigt fin men mest tycker jag om orangeriet. Ett orangeri är en byggnad där växter som inte tål kylan vinterförvaras. I orangeriet finns många exotiska växter som fikus, granatäpple, olivträd, palmer och mandel.

Mandelblommor

Trevlig helg på er!

1 kommentar

  1. hej jag är intreserad av att börja läsa till landskapasarkitekt i uppsala. skulle jag kunna få kontakta dig privat och ställa lite frågor kring vad du tycker om att läsa på slu? mvh Sara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.