Huvudet fullt av träd

Efter endast en vecka med växtkännedom har jag förvandlats till en växtnörd av rang och därmed blivit en trafikfara. Istället för att hålla ögonen på cykelvägen fäster jag blicken vid varenda träd jag passerar. Vi har haft 3/5 växtvandringar och på dessa har vi lärt oss otroligt mycket, det är som att en helt ny värld har öppnats. Förr tyckte jag att alla träd såg likadana ut när de saknar löv, detta känns nästan skrattretande nu. Det finns så många uppenbara skillnader och det känns som att jag har gått runt och varit blind hela livet. Igår var jag i Stockholm med en kompis från Linköping och jag fick verkligen hålla tillbaka min impuls att namedroppa vetenskapliga namn på träden vi gick förbi.

Japansk magnoliga – Magnola kobus

Utöver att plugga in de 53 växterna arbetar jag även med ta fram faktablad om två av växterna. De ska vara en A4 stora och innehålla en beskrivning av växternas egenskaper och utseende samt bilder. Jag blev tilldelad fläder och liten stefanandra och jag har lite problem med illustrationerna då båda växterna har vita blommor. I fredags försökte jag mig på att måla en fläderblomma med akvarell, men resultatet blev riktigt kasst så jag får tänka om. Vi får se vad jag lyckas knåpa ihop under veckan som kommer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.