Landskapets historia och växtkännedom

Ny vecka och ny kurs! Hela denna iskalla måndag bestod av introducerande föreläsningar till Landskapets historia och växtkännedom 1. Kursen är indelad i tre delar, första delen behandlar Svenska landskapets historia, andra delen växtkännedom och tredje delen landskapsarkitekturens historia. Denna kursen är mer vetenskaplig än den förra kursen vilket ska bli kul. Vi rivstartar med en tenta redan på tisdag nästa vecka så redan ikväll började jag ta mig an litteraturen som ska tentas av. 

Läsningen omfattar 100 sidor i denna bok som handlar om tolkning av historiska landskap och kartor. Jag var ingen historiefantast i grundskolan och gymnasiet men jag tyckte att denna boken var hyfsat intressant. Hoppas att kursen ändrar min syn på historia, jag inser ju att det finns en viktig poäng med kunskap om det förflutna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.