Julledighet i Linköping

God jul! Jag befinner mig i Linköping då vi har två veckors studier på valfri plats över jul och nyår. Sedan jag var här sist har en ny fin cykelbana dragits mellan city och en stadsdel i närheten av mina föräldrars hem. Kul att se att Linköping satsar mer på cyklisterna. Längs vägen hade flera nya träd, cykelpumpar och bänkar placerats ut. På vissa ställen förgyllde även olika konstverk vägen, inspirerande att se duktiga landskapsarkitekters prägel på utformningen.

Vi har fått två stycken juluppgifter som ska göras under ledigheten, en läsuppgift och en formlärauppgift. Läsuppgiften går ut på att plöja igenom ett cirka 100 sidor långt kompendium, innehållande texter av varierande slag och författare som beskriver olika landskap. Under läsningen ska vi plocka ut användbara ord och citat som vi kan tänkas ha nytta av i landskapsbeskrivningar. Vi ska även reflektera över vad som skiljer sakliga och skönlitterära texter åt, hur man fångar läsarens uppmärksamhet och hur man formulerar sig på bästa sätt för att låta trovärdig. Det vi kommer fram till ska sedan diskuteras på ett seminarium i början av januari. 

Formlärauppgiften gjorde jag klart igår. Jag har tecknat och målat olika bilder som ska representera känslan av närvaro på en plats. Bilderna ska sedan sättas ihop till ett så kallat storyboard i A2-storlek som ska presenteras på seminarium. Jag valde en grön kil som går mellan mina föräldrars hus och en grundskola då jag spenderat mycket tid där under min tonårstid. Platsen är perfekt för picknick och har en tydlig rumslighet med fin utsikt över sjön Roxen. Jag känner tyvärr att jag inte riktigt lyckades göra platsen rättvisa med mina bilder, vilket känns lite tråkigt. Jag hinner inte heller jobba mer på dem då jag åker till Vemdalen imorgon. Aja sådant är livet, känslan av att man kunde gjort mer ligger nog och maler hos alla studenter någon gång under utbildningen. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.