Julfrukost

Klockan 7 denna mörka och regniga decembermorgon cyklade jag mot campus för julfrukost på kåren. Det var fint dukat vid långbord och vi åt lussebullar, pepparkakor, clementiner och risgrynsgröt medan vi såg på julkalendern. Mysigaste starten på veckan!

Resten av dagen arbetade vi med att ta fram en plansch och detta är vad vi åstadkom:
Förra veckan karaktäriserade vi en plats nära Ultuna med hjälp av en metod från trafikverket. Denna typen av analyser är användbara när ingrepp ska göras i orört landskap, till exempel när nya tågräls ska byggas. Då är det viktigt att ta hänsyn till exempelvis grundvattnet och rödlistade arter om det finns några sådana på platsen.

Planschen ska förmedla de karaktärer som finns på platsen med hjälp av fotografier, text och illustrationer. Det var väldigt pilligt att få det snyggt och våra ögon var helt fyrkantiga efter en heldag i datasal, men vi blev extremt nöjda iallafall! För att ta fram planschen har vi använt oss av både Photoshop, Illustrator och inDesign. Innan jag valde utbildning kollade jag även lite på olika utbildningar i grafisk design och layout då jag tycker att sådant här är väldigt kul. Jag uppskattar därför att vi har inslag av detta ibland, landskapsarkitektutbildningen innehåller verkligen det bästa från alla världar.

Då vi blev klara med planschen idag är vi lediga imorgon förmiddag innan eftermiddagens presentation. Jag tänkte dock åka till skolan ändå för att öva lite mer på photoshop, illustrator och inDesign. Vill verkligen behärska proggramen så att jag slipper den uppförsbacke som blir varje gång jag ska sätta mig med detta då jag glömmer allt jag lärt mig mellan gångerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.