Sista veckan på kursen!

Hur fort har inte de två första månaderna gått? Bara en vecka kvar tills vi drar igång med andra kursen. Idag hade vi redovisning av den allra första uppgiften vi fick som gick ut på att skissa av en plats 10 gånger. Redovisningen skedde i mindre grupper och var därför väldigt avspänd och trevlig. Väldigt kul att se hur de andra tolkat uppgiften! Nedan ser ni ett urval av mina skisser.


1. Skissa platsen med de förkunskaper du har.


4. Skissa platsens mellanrum.


5. Visa djupet med olika linjetjocklek.


8. Skissa bildens mörkaste och ljusaste områden.


10. Skissa platsens helhet igen.

Rolig men svår uppgift! Jag hade lite problem med perspektiven, tur att vi kommer öva på det i nästa kurs! När jag gjorde första skissen hade jag lite prestationsångest men efter kursens gång har det släppt mer och mer. Vi går ju denna utbildning för att öva och lära oss, ingen förväntar sig att vi ska vara fullfjädrade redan från start.

Nästa måndag har vi ett seminarium om hållbar utveckling vilket jag ser fram emot. Jag tycker att hållbar utveckling är jätteintressant och vill verkligen arbeta med det i framtiden. Vi har fått ett antal texter om ämnet till hjälp för att förbereda oss. En av dem är boken Design för hållbar utveckling av Ann Thorpe. Rekommenderar verkligen den boken till alla, den tar upp många intressanta och viktiga aspekter av hållbar utveckling. Enligt mig är den största orsaken till att världen ser ut som den gör okunskap. Om alla bara blev mer pålästa om de problem som finns och hur man löser dem är jag säker på att världen hade utvecklats i en bättre riktning. Utbildning är oumbärligt för vår framtid. Ytterligare en rekommendation jag har är filmen The true cost (den har förvisso inte mycket med landskapsarkitektur och göra, men budskapet är livsviktigt). Kunskap är makt kära ni. Klyschigt men sant. Läs på och var snälla mot vår moder jord och alla som lever här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.