Exkursion i huvudstaden

Denna kyliga fredag var dagen för ännu en exkursion, sista för denna kursen! Klockan 7.40 samlades klassen för att åka med buss till Stockholm. Första stoppet i Stockholm var skogskyrkogården, en fantastisk plats som verkligen gjort sig förtjänt av sin plats på UNESCOS lista över världsarv. Ett världsarv är en plats som vittnar om jordens och människans historia och därför bör bevaras, till exempel de egyptiska pyramiderna, Venedig och frihetsgudinnan. Skogskyrkogården var enorm och extremt välplanerad in i minsta detalj. Arkitekterna som jobbade med den utformade den efter temat liv möter död vilket skapade storslagna effekter.


Bortsett från kylan var vädret magiskt! 

Gravarna ligger inne bland tallar vilket är väldigt avvikande men även vackert och naturnära.

På eftermiddagen besökte vi Slakthusområdet samt Hornsbergs strandpark. En av landskapsarkitekterna som varit med och ritat parken guidade oss och berättade hur processen sett ut och vilka tankar som fanns bakom de olika delarna av parken.

Lyckades inte få någon fantastisk bild men parken var väldigt trevlig, en perfekt plats för umgänge, särskilt under sommaren. 

Sammanfattningsvis var dagen intressant, inspirerande och… kall. Visdomsord från mig till er som vill läsa denna utbildning: För mycket kläder är alltid bättre än för lite!! Jag måste verkligen intensifiera mitt sökande efter varmare vinterkläder, det hade ju varit tråkigt att förtvina av kyla i vinter. Skulle helst vilja leva som jag lär och hitta en bra begagnad vinterjacka. Men det kräver ju att man aktivt skrollar igenom alla begagnat-sidor regelbundet, vilket jag är dålig på att avsätta tid för.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.