Hem-hemma

Geologi- och hydrologitenta på onsdag! Begrepp som förkastning, plattektonik hydraulisk konduktivitet och dräneringsjämvikt studsar fram och tillbaka innanför skallbenet. Det är mycket kunskap som ska nötas, vi har fått ca 120 instuderingsfrågor samt ett antal räkneuppgifter i hydrologin. Det gäller med andra ord att vässa sin studieteknik och verkligen hänga med från början om man inte vill gå under av stress nu de sista dagarna.

Från och med i fredags och fram till tentan har vi egna studier på valfri plats och jag tog därför tillfället i akt och åkte hem till Linköping. Jag har absolut börjat känna mig hemma i Uppsala, men Linköping är fortfarande min hemstad, mitt hem-hemma. Det var väldigt speciellt att betrakta platser som jag spenderat mycket tid på under min uppväxt med mina nya ”landskapsarkitektglasögon”. Jag såg platserna på ett helt nytt sätt och jag lade märke till detaljer som jag aldrig har reflekterat över tidigare.


Trädgårdsföreningen i Linköping.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.