Innehållsrik vecka

Denna vecka har innehållit mycket av allt förutom vila. Men jag har bara mig själv att skylla, jag råkade glatt säga ja till allt. I måndags var jag som jag nämnde i senaste inlägget i Stockholm på föreläsning. I tisdags pressade jag in både träning och quiz på Göteborgs Nation efter en heldag med föreläsningar.

I onsdags förmiddag hade vi exkursion i Gottsunda. Mellan 1965 och 1975 producerades över en miljon nya bostäder på grund av bostadsbristen. Gottsunda är ett område som kom till under denna tid. Vi promenerade runt i höstsoligt Gottsunda och beskådade husen och ytorna mellan och runt husen. Jag upplevde området som mysigt och naturnära, dock berättade våra föreläsare om att många upplever otrygghet på grund av till exempel stenkastningar och bilbränder som förekommit där. De berättade även om hur man kan planera för att öka tryggheten och vilka åtgärder man vidtagit på olika platser i Gottsunda för att uppnå detta.

På onsdagskvällen hade kåren en nationsrunda. Varje program hade ett tema och gick tillsammans mellan olika nationer för att sist på kvällen möta upp övriga program på Norrlands nation. Vi landskapsarkitekter hade klädbytartema, det gällde att klä på sig så mycket och så fult som möjligt och sedan byta plagg med varandra under kvällens gång. Faddrarna delade även ut papper med uppdrag vi skulle lösa under kvällen. Jättelyckad kväll, fram till när jag skulle cykla hem och mitt cykeldäck helt tomt på luft för andra gången sedan jag flyttade hit…

Både torsdagen och fredagen innehållit väldigt intressanta föreläsningar om bland annat hållbar utveckling. Vi har haft två föreläsare som forskat om ämnet och jag blev väldigt inspirerad till att göra något liknande. Frågorna om hållbarare utveckling är ju otroligt viktiga och aktuella och jag skulle gärna vilja bidra med kunskap som kan skapa ett bättre och mer hållbart samhälle.

I fredags hade vi även ett studiebesök på ett arkitektkontor i stan vilket även det inspirerade mig enormt. Två landskapsarkitekter som jobbade där berättade om hur deras dagar ser ut och hur det arbetar med olika projekt. Deras arbete verkade fantastiskt roligt och jag blev väldigt ivrig och kände att jag ville ut på arbetsmarknaden nu direkt.

Igår var jag och en kompis från Linköping på Östgöta nations baklängesgasque. Gasque innebär en lite finare trerätters middag följt av fest. Baklängesgasque innebär ett bakvänt händelseförlopp, kvällen inleds med avskedsdrink och middagen börjar med efterrätt samt att konferenciern tackar för en trevlig middag. Ett förvirrande men roligt koncept.


Tjejerna mitt emot oss förgyllde middagen genom att plåta oss med deras polaroidkamera samt måla finaste båten i min sångbok!

Nästa vecka ska jag ägna all min tid åt att dyka ned i geologin och hydrologin då vi har tenta den 24e oktober. Jag ska även vila. Ta hand om mig själv och sova tidigt varje kväll. Det behövs efter denna veckans höga tempo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.