Svampplockning med Uffe

Hösten är här och vad är mer höstigt än svampplockning? I söndags anordnade Uffe (Ultunas Friluftsförening) en gemensam svampplockning, mysigaste initiativet! Älskar skogen och älskar svamp, men jag tar mig ändå inte tiden att stövla iväg plocka ensam. Jag blev därför jätteglad när detta evenemanget dök upp i mitt facebookflöde. Hittade tyvärr inte några stora mängder ärbara svampar, desto fler av denna karaktär:

Denna vecka har vi hydrologi och geologi igen och imorgon har vi jordartstenta. Tydligen är tentan endast 20 minuter lång och då den är det enda vi har på hela dagen blir det den kortaste dagen jag någonsin haft. Väldigt passande med tanke på att vi har en tvådagars exkursion torsdag till fredag, jag kommer behöva dagen till att packa, fixa matsäck och läsa igenom exkursionsguiden. Vi kommer att åka buss genom Uppland och Dalarna, övernatta utanför Leksand och sedan åka tillbaka. Längs vägen kommer vi göra flera stopp för att studera olika geologiska och hydrologiska fenomen. Jag ser verkligen fram emot exkursionen, jag tror att det kommer vara givande att beskåda de fenomen vi läst om i verkligheten!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.