Geologi och hydrologi

Denna veckan har vi kört igång med geologi- och hydrologi. Måndagens föreläsningar var en stor kontrast till de lättsamma övningar vi arbetat med under de två första veckorna. Mycket information som ska fastna i huvudet innan tentan om cirka en månad. Men det är just detta jag tycker om med denna utbildningen, kombinationen av vetenskap och kreativitet.

Geologiföreläsningarna har bland annat handlat om jordens inre, berggrunder, mineral och istiden. Vi har även fått göra en praktisk övning som gick ut på att vi skulle lära oss att identifiera 27 olika bergarter. Många av arterna såg väldigt lika ut och hade även kluriga namn men efter 3 timmars tragglande satte de sig på minnet. 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.