Exkursion i Gamla Uppsala

Andra veckan på utbildningen inleddes med exkursion. Klassen möttes upp klockan 8.30 vid kungshögarna i gamla Uppsala. Kungshögarna är stora kullar som för länge sedan anlagts på en stor rullstensås som finns här i Uppsala. En guide berättade för oss om historien bakom kullarna vilket väckte insikt om vilket kulturellt värde en plats kan ha. Detta är något som är viktigt att ta hänsyn till som landskapsarkitekt. Vi fick även tillfälle att träna vår förmåga att skissa.

Därefter tillryggalade vi 5 km in till resecentrum. På vägen berättade våra lärare om platser vi passerade och vi lyssnade även på två föreläsningar av landskapsarkitekter från Uppsala kommun. Dagen avrundades kl 16, precis innan ett aggressivt skyfall intog stan. Känner genuin tacksamhet gentemot vädergudarna för att de sköt på regnet tills vi var klara.

Jag tycker verkligen om att en stor del av utbildningen sker utomhus. Min hjärna blir mer alert och mottaglig för information när jag vistas i den friska luften och när jag rör på mig.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.