Gestaltning och ritning

Under veckan som gått har vi haft föreläsningar om hur vi ska rita detaljer till våra ritningar. Det innebär att mer avancerade konstruktioner som exempelvis trappor behöver vara ritade i större skalor samt ha förklarande snitt eller perspektiv för att kunna bli förståeliga. Vi är ju fortfarande inga experter på att göra ritningar och det innebär att mycket arbetstid går åt att göra om och göra rätt. Hela onsdagen gick åt att rita om samma sak säkert tre gånger och det blir säkert till att göra om samma sak flera gånger till innan ritningen är klar!

Området som vi håller på att rita i kursen är redan gestaltat vilket innebär att vi ska göra ritning utefter en illustrationsplan. Denna illustrationsplan visar idén och hade detta varit ett riktigt projekt i arbetslivet hade jag troligtvis ansvarat för både gestaltningsidén och de tillhörande ritningarna. I detta projekt är dock idén redan bestämd hur det ska se ut på ett övergripande plan men att välja växter, markbeläggning, rita trappor och bestämma nivå på huset och omgivande mark är upp till oss. Denna kommande vecka planerar jag att försöka lägga höjdsättningen åt sidan för att fokusera mer på gestaltningen! Våra lärare uppmanar oss att gå ut på stan och undersöka hur landskapsarkitekter ritat andra platser runt om i staden och både fota, skissa och mäta. Jag hoppas på värme och sol för sådana arbetsdagar!

Magnolian blommar i Prag. I Uppsala får vi vänta några veckor till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.