Lite bilder!

Lite rundvandring! Här är LARK-korridoren. Väggarna affischeras med projekt från olika årskurser. In till vänster ligger ritsalarna och innegården är till höger.

Utanför fönstret vid köket skymtas innegårdens bästa solläge.

Ett tips inför ansökningarna som ska in på måndag: vänta inte tills dess. Det är det många som gör  och hemsidan brukar bli så seg att den lägger ner (något jag själv fått erfara när jag varit lite sent ute..). Imorgon missar jag tyvärr föreläsning både inom- och utomhus för ikväll åker jag till Prag där sol och fin arkitektur väntar. Att resa iväg under kurser är ju såklart inget skolan rekommenderar men när man studerar har man ju friare schema än när man jobbar så om man planerar och jobbar ikapp brukar det gå bra så vidare man inte missar obligatoriska moment eller grupparbeten.

 

Publicerat den
Kategoriserat som SLU

2 kommentarer

 1. Hej! Här kommer några frågor till. De är komplexa så svara så gott du kan.

  Jag väger mellan landskapsarkitekt, arkitekt och program i fysisk planering. Jag är i grunden intresserad av att lära mig om alla tre inriktningar, just för att de tillsammans blir tvärvetenskapliga och det går att vara delaktig på många olika sätt i stadsutveckling. Mitt mål är att jobba med design och planering för att skapa en mer trivsam och ekologiskt hållbar stadsmiljö samt mer övergriplig planering för hållbarhet och social rättvisa. Exempelvis hur kan vi motverka segregation och suburbian sprawl exempelvis genom planeringsprojekt?

  1.1 Vilken utbildning skulle du välja för att ge dig själv bäst möjlighet att kunna jobba med den målsättningen? Hur skulle du gå till väga?

  1.2 Angående fysisk planering. Har du möjlighet att jobba med det efter utbildningen? Skulle du kunna vara involverad i planeringsprojekt ang segregation eller suburbian sprawl?

  1.3 Vilken utbildning skulle du lägga till LA-programmet för att komplettera?

  2.1 I denna video https://www.youtube.com/watch?v=mGlwWMQnSNw beskriver en kvinna skillnaden mellan LA och arkitektur som att LA designar mer horisontellt och arkitektur mer vertikalt. Vad tycker du om det påståendet?

  2.2 Jag är inte superintresserad av att designa stora byggnader, utan tycker det mest spännande är designen av omgivningen. Däremot vill jag gärna lära mig designa mindre vertikala strukturer – säg åtminstone 10 meter höga – trappor, bänkar, lekställningar, ställningar för grönska att växa på, konstverk … Lär jag mig det i LA-programmet? Vad rekommenderar du för att lära mig mer om det?

  Stort tack! Vore toppen att få svar på dessa frågor.

  1. Hej Elias:)
   Jag har försökt svara på dina frågor i ett inlägg, hHoppas det kan vara till hjälp! Tyckte också det var svårt att välja men det känns som du i alla fall har en ganska klar bild av vad du vill jobba med vilket förenklar det hela! Återkom gärna med fler frågor.

   Hälsningar Siri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.