Höjdsättning

En stor del av markprojekteringskursen handlar ju om höjdsättning. Det innebär att många siffror ska hållas koll på och man måste testa sig fram vilka lutningar som kan funka för att skapa tillgängliga miljöer och utan översvämningsrisk. I detta moment arbetar vi både för hand och i AutoCAD för att mäta och räkna. Bilden nedan visar en av alla skisser från dagen.

Höjdsättning ingår i flertalet kurser men detta är första kursen där vi ställs inför att lösa svårare problem. Imorgon ska vi få handledning och det ska bli spännande att se om jag tänkt rätt med alla lutningar.. Så här ser min arbetsplats ut i ritsalen:

Arbetsmaterialet består främst av kompendium, skisspapper, färgpennor, miniräknare och skallinjal! För att se alla höjder skriver vi ut ritningar på A1:or och tejpar upp på bänkarna.

Äntligen så är cykelvägarna ut till SLU sopade från centimetertjockt lager med grus. Luncher och fikaraster spenderas i solen på innegården- nu är det vår på riktigt!

Publicerat den
Kategoriserat som SLU

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.