Fredagskänsla

Det är både sol och superkallt ute på samma gång. Jag sitter inne lite motvilligt och läser mina kursares uppsatser inför opponering på måndag. Det är intressanta uppsatser, en handlar om gentrifiering (ex. när bostadsområden rustat upp/byggs om vilket i sin tur leder till hyreshöjningar och de som bott där tidigare har inte råd att bo kvar), en annan handlar om landsbygdens roll för staden och en tredje om hur begreppet hållbarhet används inom planering. Min uppsats handlar om medborgarinflytande i planering.

Uppsatsen skulle in i gårkväll men jag blev klar redan i onsdagsmorse- så nu har jag hunnit med en massa saker! Bland annat så har jag skickat in en stipendieansökan för att (om jag får pengarna) kunna göra en studieresa i exjobbet. Jag och min kompis vill åka till Kina och kolla på parker och stadsbyggnadsprojekt, håller tummarna för detta. Jag har sökt några stipendier under studietiden och haft tur att få två stycken- vilket är väldigt bra tillskott i studentekonomin!

2 kommentarer

 1. Hej!

  Jag kom på ngr fler frågor. Jag har läst på din blogg att ni gör resor. T.ex. till Berlin. Står man själv för att hitta bostad inför de resorna?

  Och när det är skoldag är man tvungen att ta med sig allt från målarfärg, lim, kritor m.m. till universitet varje dag?

  Jag undrar också om man kan komma som helt nybörjare till utbildningen eller om det är rekommenderat att man pluggar ngt inför studierna på SLU. Jag har nämligen gått natur i gymnasiet o påbörjat civilingenjörutbildingar och matematikstudier, så jag kan egentligen inget om naturen. Jag har mest bara pluggat naturvetenskap och matematik.

  1. Hej Sara!

   Kul att du funderar på att börja utbildningen! Jag har svarat på dina frågor i ett nytt inlägg, det är nog fler som har liknande funderingar. Hör gärna av dig igen om det är några mer funderingar som dyker upp eller kom på besök till SLU:)

   Hälsningar Siri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.